2016

21 maj – 2 juni

 

 

 

 

7 maj – 19 maj

23 april – 5 majAffisch Sindre - 23 april

Inspiration från PLANKTON

– tuschteckningar av Sindre Magnusson, estetisk utforskare, med pennor och kamera som redskap.

Jag är en late bloomer. Den estetiska- och konstnärliga delen av hjärnan har varit mer eller mindre blockerad fram till 45 års ålder (f 1967). Nu kan jag omöjligen ägna mig åt något annat. I perioder fokuserar jag totalt inom specifika och ofta smala avgränsningar. Det har t ex handlat om genomlysning av svamp, nattfjärilar i släpljus och extrema närbilder på fåglarnas ögon.

Sedan ett år tillbaka är det plankton som lockar och det lockar mycket. En närmast outsinlig värld av visuell variation finns att hämta i minsta lilla pöl. Mikroskopfotografering av plankton är i sig en intressant specialisering inom fotokonst. I den utställning som nu är aktuell har jag emellertid, med egna mikroskopfoton som grund, inspirerats till mer och fria tolkningar av hinnkräftor, kiselalger, dinoflagellater och grönalger. Jag tecknar med tusch. Jag gillar färger och detaljer. Jag tror inte du har inte sett något liknande.

De plankton som ligger till grund för utställningen har infångats på flera platser i Skåne och på Västkusten. Några ställen i Lund som jag besökt, med planktonhåven i högsta hugg, är Botaniska trädgården, Stadsparken, Källbyverket samt Kranke-, Hälja- och Vombsjön. Du kommer att få laborera med mikroskop, inklusive fotografering, när du besöker utställningen.

Det Linnéanska perspektivet finns med sedan tiden då jag var aktiv i Fältbiologerna. Vad heter organismerna?  Plankton må svara små men de har en helt central ställning för livet på jorden. Hälften av syret kommer från växtplankton och basen för livet i hav och sjöar utgörs av… plankton!

Det kommer att finnas möjlighet att köpa original såväl som reproduktioner på plats i samband med utställningen.

 

9 april – 21 april

 

 

 

2-6 april, Katedralskolan: Processing…!!.indd

 

 

 

 

 

 

 

25-28 mars – Kvinnans alla formerAffisch påsk 2016 - jpg

 

 

 

 

 

 

 

12 mars – 23 marsAffisch - 12 mars

 

 

 

 

 

 

 

27 februari – 10 marsAffisch 27 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13-25 februari – Cirkelns KraftAffisch Cirkelns Kraft JPG v3